Det är söndags morgon den 2:e juni och jag går på toaletten för 100:e gången precis som alla höggravida. Känner en riktigt creapy känsla och det plaskar till… Inte vattnet utan slemproppen går och hinner inte ens få på mig trosorna igen försen värkarna börjar.

Efter två timmar ringer jag NÄL, vi väntar några timmar till å fixar å donar här hemma. Åker in på eftermiddagen då det är regelbundna värkar men ej kraftiga. Vid 19 åker vi hem då är jag öppen 2-3 cm och förväntade mig några dagar latensfas som de flesta genomgår. Kl 02 vaknar jag av galna värkar som verkligen eskalerar för varje värk, kl 04 åker vi mot NÄL igen.

Väl framme är värkarna så intensiva att jag knappt klarar att gå in och när vi är inne konstaterar barnmorskan att jag bara är 3 cm öppen!!! 3 ynka centimeter….

Gaaah, tänkte för mig själv att det här är inte sant jag kan inte ha så ont och bara vara öppen 3 små ynka centimeter!

Tiden går och mina värkar eskalerar ytterligare barnmorskan kommer igen och konstaterar att jag är öppen 8cm på mindre än 30 minuter. Nu är det mesta som en dröm, jag bara ligger och försöker ta mig igenom värkarna som inte pausar och vattnet går, då får barnmorskan lite panik och skriker in tre personer till. Klockan är nu 05:45 dvs jag har varit på NÄL ca 40 minuter. Barnmorskorna skriker å gapar på mig känns det som för jag kan verkligen inte kontrollera kroppen, jag gör ett försök att hålla igen och lyckades, när jag sedan fick trycka på sa det swosch så va lille hjärtat ute kl 05:58 3:e juni ❤️

Knappt en timme inne på förlossningen å jag har blivit tvåbarnsmamma. Helt galet så här i efterhand, och jag som hade tänkt å släppa ut hästarna innan vi åkte men Peter tyckte att vi skulle be grannen och åka direkt… Tur säger jag nu, annars hade det nog blivit en bil födsel..

Detta är kort å gott min förlossningsberättelse. Det går inte alltid som tänkt men allt blir till det bästa i slutändan ❤️ Jaden var en liten bebis 47cm lång & bara 2770g ❤️

Nu en månad gammal är han nästan på storebrors födelsevikt och längd, tänk vad det kan skilja på från barn till barn ❤️

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *